Quiz voor Rwanda

Quiz voor Rwanda
past over 3 years ago

Mon, Feb 16. 6:30PM - 9:30PM

Kaho Sint Lieven gebroeders desmetstraat 1 Gent, Belgium

Event Details

Je bent een fanatieke quizzer of gewoon op zoek naar een leuke maandagavond-activiteit? Dan ben je bij ons op het juiste adres! De opbrengst van deze quiz gaat integraal naar het goede doel!

Wat hebben wij in de aanbieding?
1. Een gezellige avond uit met echte breinbrekers over actualiteit, wist-je-datjes, geschiedenis, showbizz, sport, muziek, wetenschap en nog zoveel meer; wij zijn in alle markten thuis!
2. Frisse pintjes aan schappelijke prijzen en een portie gemengd on the side.
3. Een spannende strijd om de eer en het moois in onze prijzenkast.
4. Bovendien steun je door je aanwezigheid (en drankverbruik) een lokaal project in Rwanda.
Meerdere vliegen in één klap dus!

Waar? De Quiz voor Rwanda zal plaatsvinden in de polyvalente zaal van de KAHO Sint-Lieven Gent: Gebroeders Desmetstraat 1, 9000 Gent. De zaal bevindt zich op wandelafstand van de tramhalte aan het Rabot.

Wanneer? Iedereen is welkom op maandag 16 februari vanaf 19u30. We starten met de quiz om 20u en hopen op tijd te eindigen, zodat ook de van ver gekomen weldoeners onder ons nog op tijd thuis geraken.

Hoe inschrijven? Stuur een email met je groepsnaam en het aantal deelnemers (max. 5 personen) naar quiz.rwanda@gmail.com
Per team betaal je slechts 15 euro.

Even een kort woordje uitleg over het project:
Eind februari vertrekken wij met zes geneeskunde studenten op overzeese stage naar Rwanda. In Rwanda is het zo dat een patiënt geen maaltijden krijgt van het ziekenhuis uit, maar dat een familielid voor de persoon in kwestie moet zorgen. Als de familie te arm is, te ver weg woont of de patiënt geen familie heeft, kan deze sterven door ondervoeding ook al heeft hij zijn operatie/ziekte overwonnen. In het ziekenhuis van Butare hebben enkele Duitse medestudenten een project opgestart dat maaltijden voorziet voor de armste patiënten. Het project werd “Eat to fight your disease” gedoopt. Met 1 euro kunnen zij voor 1 patiënt een maaltijd voorzien. Wij willen dit mooie initiatief mee steunen en bovendien lokaal verder uitbreiden. Met jullie hulp kunnen we echt mensenlevens redden!

Wij hopen op jullie massale aanwezigheid!
Liefdadige groetjes,
Thomas, Merijn, Wouter, Ann, Philippe en Laura

https://www.betterplace.org/en/projects/21664-eat-to-fight-your-disease]