Mama Mkubwa Project - Multibygning i Madala

Mama Mkubwa Project - Multibygning i Madala
past over 3 years ago

Fri, Jan 30 9:00PM - Sun, Feb 1 12:00AM

Dar es Salaam, Tanzania , Spain

Event Details

Mama Mkubwa er swahili og betyder den største mor. Det er hende i nabolaget der omfavner de små, de svage og dem i nød. Det er hende der lærer fra sig og beskytter, og som åbner sine døre for alle med behov.

Hvert år dør 13.000 unge kvinder under deres graviditet i Tanzania. 250.000 kvinder får forskellige handicap som følger af graviditet eller fødsel. 19 % dør af usikre aborter. Den primære årsag til disse dødsfald og handicap skyldes, at kun ca 50% søger hjælp på klinikker med uddannet personale. Mange dødsfald og handicap kan undgås gennem oplysning og uddannelse af kvinderne.

Det viser sig at flere og flere unge piger dropper ud af skolen allerede inden de når secondary school, fordi de bliver gravide. En graviditet og fødsel præget af angst, smerte, svære komplikationer og dødsfald. Tanzania er et af de farligste steder i verden at blive mor.

Derfor har jeg besluttet at gøre noget! Jeg har gennem de sidste 5 måneder jeg har boet og arbejdet i Tanzania, undersøgt de muligheder der er for at hjælpe på især dette punkt.

Vi, Art in Tanzania, vil bygge en multibygning i den udsatte bydel Madala. Denne bygning skal bestå af to klasselokaler.
Her skal være Nursery School for udsatte børn, handicappede og mentalt retarderede som ikke normalt står en chance. Vi vil undervise i kunst, sang og musik og dermed skabe grundlag for nye leveveje for lokalbefolkningen. Og sidst men ikke mindst vil vi undervise i HIV awareness, Sexual Health og Maternity, hvor unge kvinder lærer om de forskellige risici ved tidlig graviditet, om sundhed forbundet med graviditet og vigtigst af alt vil de kunne lærer at vinde en diskussion omkring husholdningsbudgettet i en kultur hvor manden helt og holdent styrer det hele.

Ved at gå ind at tilbyde de unge kvinder et sted at få gratis og korrekt information omkring sex, sygdomme, familieplanlægning og moderskabet, kan vi imødekomme nogle af de risici i området. Dødeligheden for nyfødte er højest blandt unge kvinder under 20 år hvor 45 børn dør pr tusinde fødsel, sammenlignet med 29 døde nyfødte pr tusinde fødsel i aldersgruppen 20 – 29 år. For unge kvinder under 15 år er sandsynligheden for komplikationer 5 gange større end hos kvinder der venter til de er i deres 20’ere. I gennemsnit får alle kvinder i Tanzania mellem 5 og 6 børn, 1 ud af 3 får deres første barn før de fylder 18.

Hjælp mig med at hjælpe andre!
Alle beløb tages imod med kyshånd, og jeg vil være evigt taknemmelig. Giv en tidlig julegave til de unge kvinder i Tanzania!

Reg 7653
Konto 0001436806

Pengene bliver her overført til en ekstern konto i min bank, for at spare gebyrer når der skal sendes til udlandet. 1/1-15 vil alle pengene på kontoen overføres til organisationens egen konto

TI-TUSIND TAK på forhånd!
Del og inviter gerne alle i kender!