Ethiopie met Frank Janssens

Ethiopie met Frank Janssens
past over 3 years ago

Thu, Jan 29. 12:00AM - 3:00AM

Addis Ababa, Ethiopia , Ethiopia

Event Details

Twee jaar geleden jaar kwam het Battuta Reizen ter ore dat reisbegeleider Frank Janssens een geheel nieuwe reis door Ethiopië had opgezet. En dat hij van plan was daarin een expeditie door de Danakilwoestijn op te nemen.

Dit is een fascinerend stuk woestijn, waar Battuta Reizen ook al een tijd zijn oog had laten vallen, vanwege de spectaculaire landschappen met zoutvlaktes, vulkanen en zwavelmeren. En natuurlijk ook vanwege de nomadisch levende Afar, die hier rondzwerven met hun kamelenkuddes, alsof de tijden nooit veranderd zijn. Het is dat soort streken waar de nieuwsgierigheid van Battuta Reizen het meest geprikkeld wordt. In januari/februari 2015 vindt deze avontuurlijke reis naar Ethiopië dus eindelijk plaats. De reis bestaat uit drie delen.

Danakilwoestijn
Eerst een zesdaagse trekking door de Danakilwoestijn en het leefgebied van de Afar. De laaglanden van de Danakil of Afar Depressie zijn erg onderhevig aan hitte en droogte. Het regent er vrijwel nooit. De Awash rivier, die noordoostwaarts door de Afar regio stroomt, zorgt voor een smalle groene strook met flora en fauna. Hierdoor is het ook mogelijk voor de nomadische Afar stam om er te overleven. Het Afar volk dat in de regio woont is een Islamitische nomadenstam. Naast het mijnen en transporteren van zout zijn het kamelen- en veehouders. Hun mobiele dorpen bestaan uit kleine, cirkelvormige hutten.

Tigray
In de provincie Tigray zit het rustpunt van de reis, en bezoek je een aantal klassieke sites van Ethiopië als de rotskerken van Hawziem en Axum. Daar bezoek je uiteraard ook graven van de oude koningen, het zogenaamde paleis van de mysterieuze koningin van Sheba, het steleveld en het complex van de kerken van Saint Mary of Zion.

Trekking door het Simiengebergte
De reis eindigt met een zesdaagse trekking over het Simiengebergte met de mogelijkheid om de hoogste top van Ethiopië te beklimmen: Rash Dashen. Het Simiengebergte is één van de meest spectaculaire en dramatische berggebieden van Afrika. Haar natuurlijke schoonheid zal het hart veroveren van iedereen die een bezoek brengt aan dit afgelegen en unieke nationaal park. Het massief is één van de meest belangrijke hooglanden op het continent.

Kortom: een zeer bijzondere Ethiopië rondreis, met het karakter van een echte expeditie, ontworpen en begeleid door topreisleider Frank Janssens!

Reissom Ethiopië met Frank Janssens, 23 dagen: € 3.745

Vertrekdatum: 29 januari 2015 Gegarandeerd vertrek!

Het aantal deelnemers is minimaal 6 en maximaal 16

Reiscode 150129 RMG